header_pic4.jpg
2016-09-15
Directeur
Activiteit in de derde kleuterklas
De kleuters van juf Aline werkten deze week rond het lichaam. Op de speelplaats deden ze meetactiviteiten en activiteiten rond lichaamsbesef. Al spelend, exploreren ze en leren ze heel veel. Neem zeker een kijkje!

 

2016-09-12
directeur
De schoolmoestuin
Sinds vorig schooljaar hebben wij een moestuin op onze school. Hier kunnen jullie enkele foto's bekijken hoe deze moestuin tot stand kwam. Op de foto's zien jullie de werkdagen met de ouders van het oudercomité en de leerkrachten, werkdagen met de kinderen van de naschoolse opvang en het uiteindelijke resultaat van het werk van iedereen. Toch een heleboel lekkere groenten!

 

2016-09-12
Directeur
Workshop 'Beeldenstorm' in de eerste kleuterklas
De kleuters van juf Anneke namen vandaag deel aan de workshop Beeldenstorm. Tijdens deze workshop maakten zij de achtergrond van het bord om de zichtbaarheid van onze school te verbeteren. Nieuwsgierig? Neem dan zeker een kijkje op de foto's van deze activiteit.

 

2016-09-09
Directeur
Spelletjesnamiddag in de lagere school
Op vrijdag 9 september werd het speelhuisje officieel geopend. Het speelhuisje bevat allerlei spelmateriaal voor de speelplaats. Er zijn springtouwen, gezelschapsspelletjes, loopklossen, voetballen, ringwerpen, circusmaterialen en nog zo veel meer. Vandaag konden de kinderen reeds kennismaken met het spelmateriaal. Voortaan zullen zij tijdens de middagspeeltijd spelmateriaal kunnen ontlenen uit het speelhuisje zodat de speelplaats een aangename, leuke en uitdagende plaats is voor alle kinderen.

 

2016-03-23
Directeur
Voorzorgsmaatregelen op school
Geachte ouders, Zoals u wellicht weet, is de school woensdag open. De lessen gaan door. Graag wil ik nog benadrukken dat scholen nooit een doelwit geweest zijn. Toch is het belangrijk dat wij als school intern ook een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat de school een plek is waar de leerlingen zich veilig en geborgen voelen. Volgende voorzorgsmaatregelen neemt onze school: • Het schoolgebouw en de blauwe toegangspoort tot het domein is tijdens de lesuren op slot. Binnenkomen kan slechts na te hebben aangebeld. • ‘s Morgens (07.30u tot 08.40u) staat de directeur of een leerkracht aan de blauwe poort. • Bij het einde van de lessen staat de directeur samen met een leerkracht aan de blauwe poort. Op woensdag is dit van 12.15u tot 12.30u en de andere dagen van 15.10u tot 15.25u. • De voor – en naschoolse opvang gaat door. Toch willen wij u vragen om uw kind(eren) niet langer in de opvang te houden dan echt nodig is. • De kinderen zullen gespreid spelen. Dit houdt in dat de kleuters en de lagere schoolkinderen op andere tijdstippen zullen spelen. • Alle uitstappen, alsook het zwemmen, zijn tot en met vrijdag 25/03/16 geannuleerd. • De naschoolse sport van woensdag 23/03/16 gaat niet door. Deze kinderen dienen dus meteen na schooltijd te worden afgehaald. • Het oudercontact van donderdag 24/03/16 is geannuleerd en wordt verplaatst naar donderdag 14/04/16 (na de paasvakantie). Ik wil u ook meedelen dat de school het gesprek met uw kind omtrent de aanslagen aangaat. In de klas zullen er activiteiten ondernomen worden om de leerlingen op te vangen en bij te staan in het verwerken van hun gevoelens naar aanleiding van de situatie in Brussel. Het zou kunnen dat uw zoon of dochter ondanks de inspanningen van het leerkrachtenteam nood heeft aan een gesprek. Indien u dit wenst, dan mag u telefonisch contact opnemen met, Greetje Smekens de directeur van de school op het nummer 02/4792682 of met Isabel Morren van het CLB-team op het nummer 02/4792505 die samen met de school de ondersteuning verzorgen. Soms is het zo dat kinderen het hier moeilijk mee hebben en behoefte hebben aan een gesprek met gespecialiseerde hulpverleners. Het CLB-team kan u hierbij de juiste adressen doorgeven. Bij de volgende telefonische diensten kan u onmiddellijk terecht : • Teleonthaal : 106 (gratis - 24/24 – elke dag) - www.tele-onthaal.be - telefonische hulpdienst die je bijstaat als je het op een bepaald moment moeilijk hebt in je leven • Awel : 102 (gratis - elke dag van 16u tot 22u – niet op zon- & feestdagen) - www.awel.org (kinder- & jongerentelefoon) • Crisiscentrum: 1771 (24/24 u) - www.crisiscentrum.be (crisiscentrum van de federale overheidsdienst binnenlandse zaken) Aarzel niet om bij eventuele vragen contact met ons op te nemen. Dank u wel voor uw begrip, G. Smekens - directeur